Waar zijn de verhalen van mensen die benadeeld zijn door zonnepanelen?

De afgelopen week ging de berichtgeving over zonnepanelen voor de zoveelste keer de negatieve kant op: de terugverdientijd van panelen zou weer flink oplopen. Deze berichtgeving lezen wij met grote verbazing.

Dat er de afgelopen jaren van alles is veranderd op het gebied van stroom, energie en zonnepanelen is wel duidelijk, wij zullen de laatste zijn die dit ontkennen. De hoogte van de energieprijzen en de salderingsregeling heeft invloed op de terugverdientijd van zonnepanelen. Dat klopt! Maar in de toekomst zal er ongetwijfeld nog meer veranderen.

Wat ons daarin verbaast is de interpretatie van die veranderingen en de negatieve gevolgen die keer op keer in de media verschijnen. Er wordt namelijk steeds weer gesteld dat het in de toekomst niet meer voordelig is om zonnepanelen te nemen, of zo nadelig en onzeker dat je er beter niet aan kunt beginnen. Veel mensen geloven dit. Zonde, want zij lopen hierdoor een hoop geld mis.”

Besparen is altijd voordelig

Als je met 10 zonnepanelen +€1.300,- per jaar kan besparen, maar dat wordt door terugleverkosten €1.060,- dan is de conclusie volgens ons nog steeds dat je een rendabele investering doet Dat je nog steeds flink wat geld overhoudt dus.

Vergelijk het met de spaarrente. Stel nou dat je een bedrag van €10.000 bij elkaar gespaard hebt, dan moet de spaarrente minimaal 10% zijn voor een gelijk resultaat. En de investering in zonnepanelen ligt gemiddeld een stuk lager dan deze €10.000,-.

Het klopt natuurlijk wel dat zonnepanelen iets minder geld opleveren dan vijf jaar geleden. Maar je bespaart nog steeds geld, voor de meeste Nederlanders is dat gemiddeld 1.000 euro per jaar.”

Goedkoper uit

Bij Kuyt Verduurzaming krijgen we dagelijks positieve reacties van onze klanten. We hebben in de afgelopen tijd niet één klant gehad die spijt heeft gehad van zijn of haar aankoop. Zonnepanelen renderen voor iedereen. Iedereen is goedkoper uit met zijn of haar energiekosten.”

Voor ons is het vrij helder: met zonnepanelen ga je erop vooruit. En vooral in de lente en zomer. Onze blik op de toekomst is optimistisch. Wij zijn ervan overtuigd dat er geen product bestaat waarmee je meer rendement kan behalen dan zonnepanelen. Wie een beter alternatief heeft, dagen we uit dit met ons te delen.

× Hoe kunnen we u helpen?