Waarom moeten zonnepanelen goed bij je woning passen?

Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten zonnepanelen beschikbaar. Je wilt natuurlijk op de eerste plaats een zo hoog mogelijk rendement behalen met je zonnepanelen, maar je wilt ook dat de zonnepanelen er goed uitzien op het dak van je woning. In meerdere opzichten is het belangrijk dat zonnepanelen goed bij je woning passen. Een ervaren aanbieder, zoals Kuyt Verduurzaming, zal je hier altijd in adviseren. Waarom is het nu zo belangrijk dat zonnepanelen goed bij je woning passen? Wij geven je inzicht in een aantal punten.

1. De uitstraling van de zonnepanelen

Dit lijkt misschien niet belangrijk, maar dat is het wel. Het is belangrijk dat zonnepanelen in hun uitstraling goed combineren met de uitstraling van je woning. Wanneer het systeem goed en netjes gelegd is (en er niet teveel wordt gepuzzeld om maar een paneeltje meer kwijt te kunnen) geeft dat een betere uitstraling van jouw woning.

2. Compatibiliteit met het dak

Het dak van jouw woning is niet standaard. We kennen natuurlijk de platte daken, maar ook de hellingdaken. Dan zijn er ook nog daken in een unieke vorm. Niet elk dak is geschikt voor de installatie van zonnepanelen en ook niet alle soorten zonnepanelen kunnen zomaar op ieder dak worden geplaatst. De zonnepanelen moeten passen bij het type dakbedekking, bij de dakstructuur en bijvoorbeeld de specifieke helling. Het systeem moet met je dak overeen komen om schade te voorkomen.

3. Het bereiken van een optimaal rendement

Zonnepanelen moeten kunnen worden geplaatst op een manier die zorgt voor een optimaal rendement. Als zonnepanelen niet in een juiste positie kunnen worden geplaatst, dan gaat dit ten koste van de hoeveelheid zonlicht die zij op kunnen vangen. Het levert je dus minder op. Je kunt optimaal energie opwekken wanneer de zonnepanelen goed bij je dak passen en in een juiste positie zijn geïnstalleerd.

4. Passend bij jouw energiebehoefte

De energiebehoefte in jouw woning is anders dan de energiebehoefte bij iemand anders in huis. Dit heeft onder meer te maken met het aantal personen in het huishouden, de aanwezige apparatuur en bijvoorbeeld de mate van gebruik van de aanwezige apparatuur. Het is belangrijk dat jouw zonnepanelensysteem goed is afgestemd op jouw specifieke energiebehoefte. Is de installatie te groot of juist te klein voor jouw specifieke behoefte? Dan kan dit leiden tot onnodige uitgaven of een tekort aan energieproductie.

5. Invloed op de levensduur van het systeem

Als zonnepanelen goed aangepast zijn op je woning, en ook op de juiste wijze zijn geïnstalleerd, dan zijn ze beter bestand tegen onder meer de weersinvloeden. Dit zorgt ervoor dat ze minder onderhoud nodig hebben om toch een langere levensduur te bereiken. Je wilt natuurlijk zo lang mogelijk voordeel blijven halen uit je investering. Om een langere levensduur te bereiken is het noodzakelijk om de zonnepanelen goed af te stemmen op je woning.

× Hoe kunnen we u helpen?