Zo haal je nog meer voordeel uit je zonnepanelen

Zonnepanelen zijn natuurlijk een mooie investering als je wilt besparen op je energiekosten. Je zet niet alleen een goede stap in de richting van besparen, maar natuurlijk ook op duurzaam gebied.

De woning verduurzamen, onder meer met zonnepanelen, levert meer financieel voordeel op. Zo komt je woning in aanmerking voor een positiever energielabel, waardoor de woningwaarde omhoog gaat. Door de zonnepanelen te laten realiseren door een ervaren partij, zoals Kuyt Verduurzaming, zorg je voor een optimaal rendement. Daarnaast kun je dingen doen om nóg meer voordeel uit je zonnepanelen te halen. Wij geven je een aantal tips.

1. Een thuisbatterij gebruiken

Je kunt gebruik maken van een thuisbatterij. De zonne-energie die overdag wordt opgewekt kan worden opgeslagen in deze thuisbatterij. Op momenten dat de zon niet schijnt, kun je dan gebruik maken uit deze opgeslagen energie, waardoor je nog minder afhankelijk bent van het elektriciteitsnet. In de avonduren, als het donker is, kun je eerst je zelf opgeslagen energie verbruiken. Door je accu “slim” te laten instaleren kun je ook goedkoop stroom bijkopen en/of duur verkopen.

2. Combinatie met een laadpaal

Heb je ook een elektrische auto? Dan is het een goed idee om de laadpaal te koppelen aan je zonnepanelensysteem. Op deze manier kun je de energie die je met de zonnepanelen hebt opgewekt ook gebruiken om je voertuig op te laden. Je kunt zo besparen op het opladen van je auto, waardoor je van extra financieel voordeel geniet.

3. Een slim energiemanagementsysteem

We moeten eigenlijk allemaal bewuster en vooral slimmer met energie omgaan. Met de stijging van de energiekosten zijn we hier zeker meer aandacht aan gaan besteden. Je kunt ook gebruik maken van een slim energiemanagementsysteem in combinatie met je zonnepanelen. Deze managementsystemen zijn speciaal ontwikkeld om je te helpen meer energie te besparen. Ze optimaliseren het energieverbruik door apparaten automatisch te laten draaien op momenten dat er veel zonne-energie wordt opgewekt. Zo kan bijvoorbeeld de vaatwasser ingeschakeld worden op het moment dat er heel veel zonne-energie wordt opgewekt.

4. Benut de dynamische tarieven

Veel energieleveranciers bieden zogenaamde dynamische tarieven, ook wel tijdgebonden tarieven. Dit betekent dat de energie op bepaalde momenten goedkoper is dan op andere momenten van de dag. Zo is energie op de late middag/vroege avond bijvoorbeeld duurder dan midden op de dag. In bepaalde gevallen heb je de mogelijkheid om energie op te slaan tijdens de goedkopere uren om deze terug te verkopen in de duurdere uren.

× Hoe kunnen we u helpen?