Laadpalen

Kuyt Verduurzaming B.V.

Ontdek de toekomst van duurzame energie met onze vooraanstaande producten!

Zo ook onze laadpalen van o.a. Wallbox en Zaptec. Veilig, snel en zo goedkoopmogelijk laden. Kuyt Verduurzaming B.V., onder leiding van de beste installateurs in de branche, staat klaar om u te helpen profiteren van geavanceerde oplossingen op het gebied van laadoplossingen. Ontdek de mogelijkheden die op u wachten en lees verder.

Deskundig advies
Kwaliteitsproducten
Professionele installatie
Uitstekende service
Laadpalen met installatie

Laadpalen bij Kuyt Verduurzaming

Waarom zou je thuis een laadpaal ophangen? Daar zijn een aantal redenen voor. Als eerste en misschien wel belangrijkste reden: het is veiliger, maar ook sneller, dan gebruik maken van het stopcontact. Tevens zijn laadpalen voor iedere groepenkast geschikt. Het laadvermogen wordt namelijk aangepast aan de maximale capaciteit die de groepenkast en de auto biedt.

De ontwikkeling om de technieken van laadpalen en het laden van elektrische auto’s te verbeteren wordt constant onderzocht. Zo is er ook een nieuwe laadmethode voor elektrische auto’s ontwikkeld, bidirectioneel laden. Laadpalen worden steeds slimmer en kunnen het laden ten behoeve van de situatie aanpassen. Het is verstandig rekening te houden met bepaalde factoren wanneer je met een slimme laadpaal gebruik wil maken van de bidirectioneel laadmethode.

Kies voor slimme laadpalen

Met deze laadpalen is het niet alleen mogelijk om overbelasting van het energienetwerk te voorkomen, je hebt ook inzicht in het verbruik. Afhankelijk van je energiecontract, kan je met deze laadpaal bijvoorbeeld het laden ‘s nachts starten om gebruik te maken van het nachttarief, deze stroom kan voordeliger zijn dan overdag. Een slimme laadpaal “weet” dus wat de beste tijd is om een elektrische auto op te laden.

Met sommige slimme laadpalen is gebruik te maken van bidirectioneel laden. Dit houdt in dat wanneer de elektrische auto geladen is, er ook spanning terug kan worden gegeven aan het elektriciteitsnet wanneer dit nodig is. Hiermee kun je bijvoorbeeld apparatuur in huis van spanning voorzien.

Let op: Niet iedere laadpaal en/of auto is geschikt om gebruik te kunnen maken van bidirectioneel laden.

Verdeling van het stroomnetwerk verkeer

Loadbalancing

Bij het gebruik van een slimme laadpaal is ook loadbalancing inbegrepen.  Wat is loadbalancing? Hiermee zorgt u ervoor dat u niet te veel stroom vraagt binnen jouw woning/pand.

Wanneer je ’s avonds thuiskomt en je zet de wasmachine aan, gaat koken en je zet de auto aan de lader kan het zijn dat je meer stroom vraagt dan dat je aansluiting aankan. Met behulp van loadbalancing wordt dan de laadsnelheid van je auto aangepast.

Wanneer er later minder stroom door andere apparatuur gevraagd wordt zal de laadpaal weer meer stroom gaan verbruiken. Wel zo veilig!

Neem Nu Actie

Maak uw huis duurzaam met onze expertise en service

Wacht niet langer en vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan, om te ontdekken hoe wij uw huis kunnen verduurzamen. Samen maken we een positieve impact op het milieu én bespaart u op de lange termijn op uw energiekosten. Kies voor de beste kwaliteit, snelle levering en vakkundige installatie. Maak uw huis klaar voor de toekomst met ons betrouwbare en professionele team.

× Hoe kunnen we u helpen?